Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝ ΑΣΤΡΟΝ

Κείμενο Νίκος Αϊβαλής, συνταξιδιώτες: Ελπίδα Ζωγραφίδου, Γιώτα Χριστοφόρου, Εύα Τρομπέττας, Παρασκευάς Αϊβαλής, Αλέξανδρος Σπάρτη, Μαίρη Σταματοπούλου

Η σελίδα Εν Άστρον Πελοπόννησος έκλεισε αισίως τα 5 χρόνια λειτουργίας. 5 χρόνια συνεχούς παρουσίασης της Πελοποννήσου με άρθρα, οδοιπορικά, εκπομπές, φωτογραφίες, βίντεο και ασταμάτητης παρουσία στον χώρο. Πήραμε την βαριά κληρονομιά της ιστορικής εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" και με πιστούς και πολύτιμους συνεργάτες συνεχίζουμε με αγάπη και μεράκι να αναδεικνύουμε την ιστορία, την φύση, την λαογραφία, τον πολιτισμό, τις τέχνες, τους ανθρώπους και τις γεύσεις που γέννησε αυτός ο τόπος. Ετοιμαζόμαστε για νέα ταξίδια και νέους προορισμούς και προσπαθούμε σε κάθε βήμα μας να βελτιωνόμαστε, με την ευχή να μας ακολουθήσετε σε αυτό το ταξίδι!


5 χρόνια πίσω, όταν η ενεργή σελίδα της εφημερίδας Αρκαδικό Βήμα έκλεισε, ένα αστέρι άρχισε να ξεπροβάλει. Μια ιδέα για το πως θα μπορούσε να συνεχιστεί ένα όραμα και μια προσπάθεια, μέσω της αγνής αγάπης για τον τόπο μας, μέσω την θέλησης για την παρουσίαση του σε όλο τον κόσμο. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε με πολλές δυσκολίες γιατί δεν υπήρχαν τα οικονομικά δεδομένα που χρειαζόντουσαν, εν μέσω μια δύσκολης περιόδου για την χώρα μας όπου απαγορευόντουσαν οι μετακινήσεις λόγο covid-19, λόγο μη ιδιαίτερης απήχησης από τον κόσμο στο ξεκίνημα μας και για πολλούς άλλους σημαντικούς και μη, λόγους οι οποίοι φάνταζαν απροσπέλαστοι.



Λίγοι κατανόησαν στην αρχή πως η προσπάθεια αυτή, δεν είχε κοντόφθαλμους, βραχυπρόθεσμους σκοπούς ή απλά κάναμε "την πλάκα μας". Ήταν μια ιδέα γεννημένη μέσα από το όραμα του Πάνου Αϊβαλή, μια ιδέα η οποία σκοπό είχε μόνο ένα πράγμα: την ανάδειξη του τόπου μας, την ανάδειξη της Πελοποννήσου. Πέντε χρόνια μετά, πιστεύω η σελίδα κατάφερε να βάλει γερές βάσεις γι' αυτό. Ταξιδέψαμε σε μέρη του Μοριά που ελάχιστοι έως κανένας δεν είχε ασχοληθεί, κάναμε οδοιπορικά σε μέρη που άξιζε να μάθουν και άνθρωποι εκτός Ελλάδας και γι' αυτό ήρθε και η δημιουργία Αγγλικής και Γερμανικής έκδοσης του Εν Άστρον. Πέντε χρόνια μετά, βλέπουμε ανθρώπους ανά τον κόσμο να μας τιμούν με την παρουσία τους στην σελίδα μας και όλοι μαζί να είμαστε συνταξιδιώτες σε αυτό το όμορφο ταξίδι.

ο χάρτης επισκεψιμότητας της σελίδας. Στις πρώτες θέσεις με χιλιάδες επισκέπτες: Ελλάδα
και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ενώ ακολουθούν με εκατοντάδες επισκέπτες κατά σειρά:
Καναδάς, Κύπρος, Σουηδία, Ρωσία, Ιρλανδία, Γερμανία κ.α.

Κάπως έτσι το Εν Άστρον άρχισε να δραστηριοποιείται στο Facebook και στο YouTube, ενώ σιγά σιγά αναπτύσσουμε και το Instagram. Αρχίσαμε να βάζουμε νέες ιδέες στην προσπάθεια μας και φυσικά έχουμε νέες ιδέες και για το μέλλον. Μια από αυτές τις ιδέες ήταν και η Βιβλιοθήκη του Εν Άστρον, όπου όλοι μπορούν ελεύθερα να διαβάσουν ένα πλήθος τίτλων. Αυτά τα 5 χρόνια όπου χρειάστηκαν αμέτρητες ώρες, πολύ δουλειά και μεράκι ώστε να φτιαχτεί κάτι όμορφο όπου θα αποτελεί έναν πολύχρωμο πίνακα για την Πελοπόννησο, δεν ήταν παρά μόνο η αρχή!


Εν τέλη, τι είναι το "Εν Άστρον"; Στο πεδίο της φαντασίας, μιας πολύ δημιουργικής και όμορφης πλευράς της σκέψης του ανθρώπου, η Πελοπόννησος από ψηλά ομοιάζει με ένα αστέρι. Παράλληλα η ομορφιά της είναι σαν ενός μοναδικού αστεριού στον καταγάλανο ουρανό της Ελλάδος. Γι' αυτό ΕΝ ΑΣΤΡΟΝ, γιατί ένα αστέρι η Πελοπόννησος, ένα αστέρι και η σελίδα μας, βγαλμένη από τα σπλάχνα της ιστορικής εφημερίδας Αρκαδικό Βήμα. ΕΝ ΑΣΤΡΟΝ γιατί με αγάπη, μεράκι και καρδιά παρουσιάζει με αφιερώματα, οδοιπορικά, φωτογραφίες, βίντεο και με κάθε μέσο τον ιερό αυτό τόπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.